Lax med havregryn och solroskärnor.

2012-08-11 
18:39:00 |
Lunch & Middag
Kommentarer [0] | tillbaka till toppen.



Det här gjorde jag till Middag här om dagen. Jag tycker att det blev väldigt gott iaf. Om man inte gillar solroskärnor så kan man antingen byta ut det mot några andra frön/kärnor eller byta ut det helt mot lite mer havregryn istället.

Till ca 4personer
Ingredienser:
5 laxfiléer
salt & citronpeppar
1msk Olivolja (lite mer att ha på över fisken) (om du inte har olivolja funkar det med rapsolja men det ger inte samma smak som olivoljan)
ca 3/4dl Havregryn
½dl Solroskärnor
1-½ rödlök beroende på hur mycket man vill ha.
ca 8 Potatisar
1. Börja med att koka potatisen i lite salt. (Det tar ca 20 minuter)
2. Sätt på ugnen på 200grader. (om du använder varmluftsugn sänk då graderna till 175grader) Smörj en ugnsfast form med lite smör.
3. Lägg laxfiléerna i den smorda formen. Salta och ha på citronpeppar efter egen smak på laxbitarna.
4. blanda havregryn och solroskärnor i en skål, tillsätt olivoljan lite i taget. Havregrynen och solroskärnorna ska bara bli lite blöta av oljan. Lägg havregryn och solrosblandningen på laxbitarna och klappa lite försiktigt.
5. Skala och skär den röda löken i klyftor och lägg i formen tillsammans med laxfiléerna. Avsluta med att ringla över lite olivolja på allt innan det ska in i ugnen. Kolla efter 15 minuter om fisken börjar bli klar men det kan skilja sig lite beroende på ugnen 5minuter.
Serveringstips en fräsch kall citron sås eller någon annan kall sås till rekommenderar jag.

Kram Frida Lycka till!