mathemsbloggen.blogg.se

profil.


Mitt namn är Frida Sandin och jag är född år 95. Mina intressen är matlagning, fotografera, pyssla, vara med kompisar och familjen och att träna oavsett om det är gymm, dans eller powervalk.




sök i bloggen.


senaste inläggen.

» Testar Ramlösa PearDrop!
» badbomber
» Film time
» Praktik
» Köpt egen julklapp i år!
» Enkel fisksås
» IsLatte
» Enkel Makaronipudding/ Makaronilåda
» Vaniljglass recept
» Göra glass i glassmaskin hos en kompis
» Caramel frappuccino
» Egen Taccokrydda
» Nyttig Vattenmelon juice!
» Vitlöksbröd på grillen!
» Egen sprite läsk med smak av citron och lime
» Hallon och Rabarber paj recept!
» Bröderna Olsson Garlic & Shots
» Midsommar tårta!
» Komjölksalergi Information
» Studenten 2014

kategorier.

» Allergier man bör tänka på när man lagar mat
» Allmänt/ Vardag
» Barnmat/Bebismat
» Dessert
» Drycker
» Enkel och god mat!
» Fika
» Frukost
» Jobb!!!
» Lunch & Middag
» Matlagnings tips
» Mellanmål
» Pyssel
» Såser/Röror
» Sött & Gott
» Träning
» Vegetarisk mat

arkiv.

» September 2016
» Januari 2016
» December 2015
» September 2015
» Juli 2015
» Maj 2015
» Mars 2015
» Oktober 2014
» Augusti 2014
» Juli 2014
» Juni 2014
» Maj 2014
» April 2014
» Mars 2014
» Februari 2014
» Augusti 2013
» Maj 2013
» Mars 2013
» September 2012
» Augusti 2012

länkar.

» Barnmat
» Brabarnmat
» Emma
» Moa (epicfaiil.se)

bloggdesign.

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011

Lax med havregryn och solroskärnor.


2012-08-11 18:39:00 | Lunch & Middag
Kommentarer [0] | tillbaka till toppen.


Det här gjorde jag till Middag här om dagen. Jag tycker att det blev väldigt gott iaf. Om man inte gillar solroskärnor så kan man antingen byta ut det mot några andra frön/kärnor eller byta ut det helt mot lite mer havregryn istället.

Till ca 4personer
Ingredienser:
5 laxfiléer
salt & citronpeppar
1msk Olivolja (lite mer att ha på över fisken) (om du inte har olivolja funkar det med rapsolja men det ger inte samma smak som olivoljan)
ca 3/4dl Havregryn
½dl Solroskärnor
1-½ rödlök beroende på hur mycket man vill ha.
ca 8 Potatisar

1. Börja med att koka potatisen i lite salt. (Det tar ca 20 minuter)
2. Sätt på ugnen på 200grader. (om du använder varmluftsugn sänk då graderna till 175grader) Smörj en ugnsfast form med lite smör.
3. Lägg laxfiléerna i den smorda formen. Salta och ha på citronpeppar efter egen smak på laxbitarna.
4. blanda havregryn och solroskärnor i en skål, tillsätt olivoljan lite i taget. Havregrynen och solroskärnorna ska bara bli lite blöta av oljan. Lägg havregryn och solrosblandningen på laxbitarna och klappa lite försiktigt.
5. Skala och skär den röda löken i klyftor och lägg i formen tillsammans med laxfiléerna. Avsluta med att ringla över lite olivolja på allt innan det ska in i ugnen. Kolla efter 15 minuter om fisken börjar bli klar men det kan skilja sig lite beroende på ugnen 5minuter.
Serveringstips en fräsch kall citron sås eller någon annan kall sås till rekommenderar jag.

Kram Frida Lycka till!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

















Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se