mathemsbloggen.blogg.se

profil.


Mitt namn är Frida Sandin och jag är född år 95. Mina intressen är matlagning, fotografera, pyssla, vara med kompisar och familjen och att träna oavsett om det är gymm, dans eller powervalk.




sök i bloggen.


senaste inläggen.

» Testar Ramlösa PearDrop!
» badbomber
» Film time
» Praktik
» Köpt egen julklapp i år!
» Enkel fisksås
» IsLatte
» Enkel Makaronipudding/ Makaronilåda
» Vaniljglass recept
» Göra glass i glassmaskin hos en kompis
» Caramel frappuccino
» Egen Taccokrydda
» Nyttig Vattenmelon juice!
» Vitlöksbröd på grillen!
» Egen sprite läsk med smak av citron och lime
» Hallon och Rabarber paj recept!
» Bröderna Olsson Garlic & Shots
» Midsommar tårta!
» Komjölksalergi Information
» Studenten 2014

kategorier.

» Allergier man bör tänka på när man lagar mat
» Allmänt/ Vardag
» Barnmat/Bebismat
» Dessert
» Drycker
» Enkel och god mat!
» Fika
» Frukost
» Jobb!!!
» Lunch & Middag
» Matlagnings tips
» Mellanmål
» Pyssel
» Såser/Röror
» Sött & Gott
» Träning
» Vegetarisk mat

arkiv.

» September 2016
» Januari 2016
» December 2015
» September 2015
» Juli 2015
» Maj 2015
» Mars 2015
» Oktober 2014
» Augusti 2014
» Juli 2014
» Juni 2014
» Maj 2014
» April 2014
» Mars 2014
» Februari 2014
» Augusti 2013
» Maj 2013
» Mars 2013
» September 2012
» Augusti 2012

länkar.

» Barnmat
» Brabarnmat
» Emma
» Moa (epicfaiil.se)

bloggdesign.

Denna design är gjord av: Kinga Dukaj - Oursketchbook.com (c) 2011

Komjölksalergi Information


2014-06-15 18:18:00 | Allergier man bör tänka på när man lagar mat
Kommentarer [0] | tillbaka till toppen.


 
www.kumelkallergi.no 
 
Komjölks allergi är vanligt när barna är små oftast är de spädbarn som får komjölksallergi men det växer oftast bort när dom är små. Komjölksallergi är den vanligaste födoämnesallergi hos småbarn och spädbarn och är vanligare bland spädbarn än vad man kan tro.

Om man har komjölksallergi så tål man alltså inte komjölksproteinet och bör ha en kost med produkter utan komjölksprotein. 

Symtom som visar på om man har Komjölksallergi:

Om ditt barn har utslag eller eksem? Då kan det vara ett symptom på mjölkallergi.
Om ditt barn kräks, har diarré eller magbesvär, då kan det vara symtom på mjölkallergi. Det är en allergisk reaktion som inträffar när ett barn får i sig mjölkprotein, men det händer oftast med barn under tre år. 
Om ditt barn möjligtvis har kolik som är ett tillstånd där barnet gråter under långa perioder, men det finns sällan någon förklaring till varför barnet gråter. Men kolik kan också vara ett symptom på mjölkallergi. Då barnets kropp överreagerar på de proteiner som finns i komjölk och därför får ont i magen. Om du möjligtvis misstänker att ditt barn har kolik på grund av mjölkallergi, bör du tala med ditt barns läkare och få råd och hjälp av läkaren eller läsa vidare här.

För att behandla komjölksallergi bör man undvika komjölksallergi helt. Det innebär att din kost/diet måste vara helt fri från alla mjölk och mjölkprodukter. Men ibland kan även ammande mammor utesluta komjölksprotein från kosten.

Det växande barnet kommer att vara beroende av proteiner för en normall tillväxt och utveckling. Komjölksprotein måste därför ersättas av lämpliga alternativ. Så som sojaprotein som även finns i sojamjölk som man kan ersätta den vanliga komjölken med, men även fisk och kött produkter innehåller protein. 

Bröstmjölk är den bästa föda för spädbarn även dom med mjölkallergi. Vissa barn har symtom på mjölkallergi från amnings mjölken. Men du kan inte vara allergisk mot bröstmjölken. Utan vissa barn kan vara känsliga och reagerar om mamman äter livsmedel som innehåller komjölksprotein. Det beror på att viss mat från moderns kost kan passera till barnet via bröstmjölken. Bröstmjölk/amning bör ändå behållas så gott det går men mamman måste ibland undvika mjölk och mjölkprodukter under amningsperioden. Eftersom många livsmedel innehåller mjölk, ska alla deklarationer läsas noggrant i förväg. Om ditt barns symptom inte försvinner, är det på grund av att mamman fortfarande äter små mängder komjölk protein. Det kan därför vara klokt att konsultera en dietist innan en mjölkfri diet/kost.

Jag tycker att om man märker att ditt spädbarn har symtom när den äter bröstmjölk så tycker jag att innan man börjar med en helt mjölkprotein fri kost kan pröva med att mamman äter laktosfritt en kort period men om symtomen fortfarande kvarstår kan man köra på en helt mjölkprotein fri kost utan mjölk och mjölkprodukter.

Kram Frida




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

















Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se