Pannacotta
2013-03-15
09:45:40 |
Dessert
Kommentarer [0] | tillbaka till toppen.

Bild tagen från google.
4 Portioner
Pannacotta
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl grädde
0.5 dl strösocker
Hallonsås
1 st vaniljstång
5 dl grädde
0.5 dl strösocker
Hallonsås
500 g hallon
0,5 - 1dl Socker
Gör så här
1. Pannacotta
Placera gelatinbladen i kallt vatten.
2. Skär ett snitt i vaniljstången.
3. Skrapa ur fröna och lägg dessa tillsammans med stången i en kastrull.
4. Häll upp grädde och tillsätt socker.
5. Låt koka upp och småkoka i cirka 1 minut.
6. Ta av från värme.
7. Ta gelatinbladen ur vattnet och krama ur dom.
8. Rör ner dem i kastrullen.
9. Sila bort vaniljstången och slå upp i fyra glas.
10. Ställ i kylen, minst två timmar så att pannacottan stelnar.
11. Hallonsås
Använd frysta hallon.
12. Placera hallon och socker i en kastrull på spisen.
13. Koka upp i en kastrull och låt svalna
14. Innan servering
15. Häll på hallonsås och garnera med bär. Servera.